2011. június 22.

Sárgás-narancsos párducszem :)

Sziasztok!
Gondoltam ma leírom hogyan készíthetitek ti is el egyszerűen ez a sminket! :)

Először az arc:
én a nekem bevált alapot használom:
Magix sminkalap, Miss Sporty So Clear korrektor és púder + amit máskor annyira nem szoktam inkább csak alkalmakra : MAC Emanuel Ungaro korrektor. Erről véleményt majd külön írok.

A sminkalaphoz MAC 190-es alapozó ecsetét, a korrektorokhoz  194-es korrektorecsetet, a púderezéshez 150-es nagy púderecsetet.
Az arc csontom alá pedig Avon Arabian Glow barnító gyöngyöket használtam kontúrnak.

A szem:
Az alapozásnak itt a MAC szemhéjbázisát választottam.Ezt az alapot is a 194-es ecsettel vittem fel.Utána még az ujjaimmal egy kicsit elsatírozgattam hogy ne üljön meg a ráncokban.

Aztán vettem a NYC palettát és abból a sárgát raktam a szemem belső zugába, (mondjuk 2 réteget raktam fel belőle mert az ilyen világos színek nem nagyon látszanak) aztán a külső részre a narancs sárga.
Ezt ilyen cicaszemes formában próbáltam felvinni. Azok akik még nem elég jártasak ebben  azoknak azt ajánlom hogy csinálják meg a sminket és ha a sárga és a narancs is fent van már akkor egy kozmetikai kendővel tudnak ilyen cicaformát kialakítani :) jó megoldás még ha a fültisztító pálcikát sminklemosóval beitatjuk és azzal csinálunk cicaformát! Szerintem mindenki próbálja ki mindkét verziót és amelyik neki jobban tetszik azt használja majd.
Középen a két színt összesatíroztam és így a művelet fele készen is volt.

Aztán felül kihúztam tussal (Alverde tégelyes tus) és a hozzá illő tusecset :) ezt a kihúzást ferde fejű ecsettel is meglehet oldani :)

Alul a vízvonalra az Avon Super Shock gél állagú szemhéjtus ceruzáját választottam mert ez igen tartós! és könnyű vele dolgozni, viszont nagyon nehéz hegyezni... A párduc mintákat a tégelyes tussal oldottam meg. A párduckörmök-nél írt technikával oldottam meg itt is a problémát! Kis félkörök tussal és azok belsejét kitöltöttem ezüstszínű ceruzával.

Kedvenc Sonic Boot spirál és kész is.
A szemöldökömet egy ferde fejű ecsettel (MAC 266) és az Avon Tiger Eyes palettájával csináltam meg! Nekem ez jobban fekszik mintha ceruzával kellene húzogatnom... nem tudom miért


A száj:
Egy egyszerű rossmanból szerzett ajakkontúrt (pink árnyalat) és Avonos 24k Gold kollekcióból a Ruby Lustre árnyalatot választottam :)


És kész is! :D
Néhány kép az elkészült sminkről:












Remélem tetszik!
Sok sikert mindenkinek aki megpróbálkozik vele! :)

5 megjegyzés:

  1. Köszi! :D
    A blogod nagyon tetszik! :)
    Hogy csináltad?? :O

    VálaszTörlés
  2. kiráály:D ilyent én is szoktam:D
    :
    http://antu-makeup.blog.hu/2011/07/20/a_kedvenc_es_feltuno_szines_leopard_mintas_sminkem

    http://antu-makeup.blog.hu/2011/07/20/lila_leopard_mintas

    VálaszTörlés