2011. szeptember 6.

Ecset tisztítás :)

Én egy sminkem elkészítését már el sem tudom képzelni  az ecseteim nélkül! Ehhez viszont elengedhetetlen az ecsetek karbantartása, ápolása!
Nagyon fontos az ecsetek tisztán tartása, így eltudjuk kerülni a fertőzéseket, és csökkenthetjük a bőr irritációját, és a pattanások kialakulását! :)
Kis piszkos ecseteim a tisztítás előtt! :)
Mint látszik is a legpiszkosabbak az alapozó ecsetek, mert azokat minden nap használom, és csak utána a szemhéjpúder ecsetek!



Nekem van kimondottan erre a célra egy kis törölközőm. Szép kis rózsaszín :) Mindig a sminkes asztalomon van, ha egy ecset bepiszkolódik, akkor egyből erre rakom rá és ha már több ecset is összegyűlt rajta akkor fogom és kimosom őket! :) Hetente egyszer tartok egy nagymosást, amúgy pedig a szemhéjpúderecseteimet szoktam még naponta tisztítani, akkor, ha valami erős színnel dolgozom és utána egy világossal! Ehhez kiváló egy nedves törlőkendő és ecsettisztító folyadék esetleg gél állagú kézfertőtlenítő! 

Én az Ebelin kozmetikai törlőkendőit használom ecsettisztításhoz! :) Olcsóak és jól is tisztítanak, én ezért szeretem!
Mint látszik is, igyekeztem minden ecsetből legalább 2 db-ot beszerezni mert így bármikor van késznél egy tiszta is! :)


Amit én használni szoktam ecsetmosáshoz: Clarasept Higiénés kéztisztító és fertőtlenítőszer.Folyékony koncentrátum.300ml Ezt azért szerettem meg, mert lefertőtleníti az ecseteket! Nekem nagyon kényes a bőröm, nem mindegy neki hogy mivel mosom el az ecseteim. Ezzel viszont alaposan átmosom az ecsetek fejeit, hagyom hatni 20-30 mp-ig és kész is! :) 
A kezemet is ezzel szoktam fertőtleníteni! :)
Az ára olyan 1000 ft körül mozog, de nekem egy fél évre elég(!) A patikában szoktam hozzájutni! :)


Sok helyen olvastam hogy olíva, meg ricinus olajjal szokták az ecseteket "hidratálni". Én havonta-két havonta szoktam bekenegetni a púder ecseteim végeit, mert ezek szoktak szétállni. Mikor érdemes? Amikor már érzed hogy az ecseted durva tapintású lett! Én az Avon Hajvégápoló Szérumját használom, mert a hajamra tökéletes és az ecseteim sem panaszkodtam még rá! :D


És íme a tisztítás után! :) *-*
Röviden ennyit az ecsettisztásról!

Én Dorka ideóiból tanultam sokat:

Ecsetpucolás azoknak akik nem érnek rá :)


Ecsetmosás :)


Ti hogyan ápoljátok az ecseteiteket? Melyik a kedvenc ecsetetek?

3 megjegyzés:

  1. Koszi az infot! en eddig sose hidrataltam az ecseteim, jo tudni, hogy ilyet is kell.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos kis poszt volt :)

    VálaszTörlés
  3. Poppy nincs mit! :) örülök hogy tanultál valami újat! :D
    Nóra Köszike! :DD

    VálaszTörlés